Farní den v Novém Jičíně

Počasí se vydařilo. Všichni jsme se modlili, aby nepršelo, a tak v krásném prosluněném nedělním odpoledni 17.6. měla naše farnost možnost setkat se ve Španělské kapli. A co že se to vlastně dělo? No předci farní den!

Při této příležitosti jsme společně mohli oslavit „půl století“, tedy 50 let našeho otce děkana.

Samotná příprava celého odpoledne trvala několik dní, kdy se vše muselo vymýšlet, připravovat, chystat, debatovat… Od pátku se chystaly technické věci, jako lavičky atd. a na neděli připadla výzdoba, kde dominovala především děvčata. No a teď k samotnému odpoledni.

Společné odpoledne jsme zahájili bohoslužbou slova, kterou vedl otec Josef. Po ní následovalo předávání darů oslavenci. Aby svatých nebylo málo, dostal otec Alois svatý obrázek, kde byla 100krát svatá Anežka Česká (v podobě 50 korun). Otec si také převzal poukázku na 5 000 Kč do obchodní sítě HUDY SPORT.

Po předávání darů jsme se všichni přesunuli na zahradu, kde se konal přípitek a osobní gratulace, která vzhledem k tomu, že nás tam bylo mnoho, zabrala asi půl hodiny.

Zábavný program zahajovalo svým excelentním vystoupením společenství mládeže, kdy na „pódium“ vstoupil Jiřík Šnerch v roli Jana Wericha a za ním klusala stonožka. Následovaly ještě dvě scénky. Naši bohoslovci scénku pojali po svém a vtipně ztvárnili den otce Aloise. Trojúhelník scének uzavírala scénka našich jáhnů s pohádkou sůl nad zlato (provedená do vtipného zpracování, kdy ani rekvizity nedržely).

Kolem sedmé hodiny večerní přišli na řadu hry pro děti i dospělé. Úkolem bylo projít osm stanovišť a získat perličku na provázek, za odměnu si každý u devátého stanoviště mohl poslepu ulovit ze stromu nějakou tu sladkost.

Po celé odpoledne bylo zajištěno občerstvení v podobě švédských stolů, bystré oči si mohli všimnout dobře vyřešeného prostírání na střešních taškách :-). Všichni kdo měli chuť a odvahu si zazpívat měli možnost při caraoke. Příležitost byla i k tanci, jakožto, že my mladí jsme vše vyzkoušeli. No a závěrem se spojily síly a „mlaďoši“ se vrhli do her.

Tímto všem účinkujícím, organizátorům, uvaděčům, ale především nám všem, kteří jsme se setkali při této příležitosti a vytvořili krásné společenství, děkuji.

Zaznamenala: Patricie

Fotografické záběry odhalí více ze skvělé atmosféry Farního dne.

Mohlo by se vám líbit...