Jáhni a jejich manželky se společně setkali

Slunce se ten den ráno trochu rozvalovalo v posteli a jaksi ne a ne vstávat. To ale většinu trvalých jáhnů naší diecéze neodradilo od toho, aby se svými manželkami vyrazili do Ostravy, kde se v budově biskupství konalo další setkání trvalých jáhnů, tentokrát s manželkami.

Setkání, konec konců jako vždy začalo společnou mší svatou, kterou celebroval P. Martin Šmíd. U oltáře pak přisluhoval trvalý jáhen a sekretář biskupa, Aleš Ligocký.

Po mši svaté bylo společné setkání zahájeno hlavním tématem, které přednesl P. Martin Šmíd, delegát biskupa pro trvalé jáhny. Obsah tématu byl opravdu zajímavý a zcela jej vystihuje název: „Světec – úplně normální člověk.“ Obsahem se vinou slova biskupa olomoucké arcidiecéze a také některých teologů či svatých. K tématu se promítala videoprezentace  Světec – úplně normální člověk ,  která slova P. Martina podporovala (na našem webu bohužel ale není k dispozici).

V další část se diskutovalo nad seminářem pro jáhny, který by se měl příští rok uskutečnit v naší diecézi. Samozřejmě zbyl čas na společný oběd a také na přátelská setkávání manželek či jáhnů s probíráním těžkostí, ale i radostí, které sebou nese jáhenská služba. A samozřejmě se mluvilo i o těch nejobyčejnějších věcech ze života – vždyť jsme docela běžní a obyčejní lidé…

Setkání se vydařilo a jeho závěr patřil polední modlitbě breviáře. A kdo by si chtěl setkání připomenout i obrazem, stačí se dívat.

Mohlo by se vám líbit...