60. narozeniny otce biskupa F. Lobkowicze

„Kulatiny“, tedy šedesáté narozeniny otce biskupa Františka Václava Lobkowicze si přál otec biskup oslavit v kruhu svých spolubratří biskupů, svých diecézních kněží a jáhnů a samozřejmě svého věřícího lidu. To vše se odehrálo při slavnostní pontifikální mši svaté v katedrálním chrámu v Ostravě.

Mše svatá byla koncelebrována za účasti apoštolského nuncia v naší republice, arcibiskupa Diega Causera, arcibiskupa Miloslava Vlka, biskupů českých a moravských diecézí a sousední polské diecéze a kněží naší ostravsko-opavské diecéze. Slavnostní mše svaté se také účastnili představitelé ekumeny z nekatolických církví a představitelé politického života jak místní, tak i státní úrovně.

Po mši svaté otec biskup přijal gratulace jak arcibiskupa Diega Causera, tak i předsedy ČBK, zástupců řádů a kongregací v diecézi, diecézního kněžstva, předatvitelů veřejného života, zástupců kurie, ČKCH a dalších osob.

Po mši svaté otec biskup před katedrálou pohostil zúčastněné věřící koláči s kávou či čajem a pro zvané hosty se pak konalo občerstvení v Kulturním domě Města Ostravy, kde se vytvořila velice přátelská atmosféra neformálních rozhovorů, děkování, osobních gratulací a také radostná setkání známých a přátel.

Ke všem gratulantům se připojují i trvalí jáhnové ostravsko-opavské diecéze a přejí svému biskupovi do dalších let hojnost darů Ducha svatého, moudrost při správě diecéze a věrné diecézany.

Pro web jáhnů fotograf zachytil některé momenty z oslavy .

Mohlo by se vám líbit...