Zločiny proti křtu

Během prádnin jáhenská setkání nejsou a tak jsme měli společnou schůzku až teď, v září. A manželky jsme vzali sebou.

Čekala na nás přednáška s nečekaným názvem “Zločiny proti křtu” P. Mgr. Jana Plodra. Co máme od takového tématu čekat, říkal jsem si. Může to být vůbec zajímavé? A skutečně jsme se dočkali – něčeho opravdu velice zajímavého. Alespoň si  osobně myslím, že mluvím za většinu přítomných.

Nesmírně zajímavá přednáška, která přinesla mnohé jiné pohledy na tak běžnou svátost jako je svátost křtu nám jistě všem prospěla. Zdůraznila některé části této svátosti, kterým někdy nepřikládáme  takovou pozornost, jakou  opravdu vyžadují. Jistě jsme si při této přednášce uvědomili, že každé slovo řečené v této svátosti má svůj  hluboký význam. Konec konců, ten kdo slyšel co znamenají slova o “pomazání na kněze proroka a krále” mi jistě dá za pravdu. Věci prosté, ale při tom věci nesmírně hluboké… a proložené postřehy ( někdy úsměvnými ) z vlastí zkušenosti.

Kdo nebyl, ten neslyšel a také o hodně přišel…

Textová část této přednášky bude, věřím brzy k dispozici. Otec Jan slíbil, že nám ji poskytne. Bude k dispozici na této stránce, takže se nezapomeňte se sem vrátit a stáhnout si ji.

A opravdu zde je slíbený text přednášky

Také si můžete prohlédnout i pár fotek…

Mohlo by se vám líbit...