O Duchu svatém…

to stálo na pozvánce, která oznamovala říjnové setkání trvalých jáhnů naší diecéze, která měla být spojena s přednáškou. A měl přednášet P. Mgr. Vladimír Schmidt.

Ovšem na samotném začátku setkání byla, konec konců jako vždy, mše svatá, to opravdu jediné skutečně důležité, co se v našich životech děje.

Setkání pak pokračovalo v jídelně budovy biskupství. Na počátku pár organizačních záležitosti a pak už samotná přednáška „O Duchu svatém“.

Otec Vladimír nejprve hovořil o různých symbolech Ducha svatého, protože právě za ně se Duch svatý „ukrývá“. Některé známe notoricky, jiné známe méně, některé nové jsme skrze tuto přednášku objevili. Pro ty, kdo na přednášce byli, je zde nápověda: revelatio.

V další části přednášky jsme slyšeli o darech Ducha svatého. Těch je sice sedm, jak všichni víme, na druhé straně je jich ve skutečnosti nepřeberné množství – a to už třeba, ke své škodě, všichni nevíme…

Nicméně možná bude nejlepší, když se podíváte na obsah celé přednášky, kterou nám laskavě otec Jaroslav slíbil. Zde je první část přednášky s názvem Symboly Ducha svatého a zde další část s názvem Dary Ducha svatého, takže si nezapomeňte obsah přednášky stáhnout a občas se na ni podívat. Opakování je přece matka moudrosti…

Na závěr malá poznámka, bylo nás přesně dvanáct a otec Vladimír nás „učil“. Nepřipomíná vám to něco?

Mohlo by se vám líbit...