Porta fidei – Brána víry

Skutečností je, že jsme se už opravdu dlouho neviděli pohromadě. Naposledy to totiž bylo v květnu a od té doby nejenže uplynulo moc vody, ale také se stalo mnoho nových věcí. Vzpomenout můžeme alespoň jednu věc: trvalých jáhnů je v naší diecézi více!

Ale k dnešku: začátek patřil přirozeně svátosti smíření, kterou zprostředkovával P. Václav Koloničný, spirituál pro trvalé jáhny a ovšemže mši svaté, kterou celebroval P. Martin Šmíd, delegát biskupa pro trvalé jáhny.

Poté mu také patřilo slovo v přednášce s názvem Úvod do Roku víry. Tedy téma velice „žhavé“, neboť stojíme přede dveřmi Roku víry, který svatý otec vyhlásil. Základem a vůdčí myšlenkou přednášky byl papežský dokument Porta fidei „přepracovaný“ do série výňatků, která spolu s doprovodnými obrázky vytvořily kouzelnou prezentaci, která je díky laskavosti o. Martina k dispozici ke stažení.

Přednáška byla nejen hutná (koneckonců jsou to slova současného papeže!), ale – a to především – přinesla mnoho podnětů pro přemýšlení o tom, jaká je moje víra, jak se projevuje, jak se o ni starám… ( A tak jste se teprve teď dozvěděli, proč tak podivný nadpis tohoto článku.)

Poděkování za povzbuzující slova je zcela jistě na místě!

A další setkání? Sobota 20. Října 2012. Nezapomeňte!

K dispozici je alespoň pár (bohužel ne moc dobrých) fotek…

Mohlo by se vám líbit...