Otec biskup udělil službu akolyty

Dnešní setkání sice na jedné straně bylo téměř stejné jako ostatní naše setkání, nicméně bylo přesto výjimečné. Výjimečné nejen tím, že nás navštívil otec biskup František, ale také tím, že během mše svaté – kterou právě otec biskup František celebroval – přijal Lubomír Tomeček službu akolyty. A to je jistě radostná událost. Radostná proto, že „… žeň je sice hojná, ale dělníků málo“.

Ale po pořádku…

Kaple sv. Kříže v budově našeho biskupství se zaplnila do posledního místečka. Bylo nás opravdu hodně a navíc se přidali i rodinní příslušníci Lubomíra Tomečka – a to je moc dobře, protože v církvi všichni tvoříme společenství.

Slavnostní okamžiky v kapli dozněly a naše setkání s otcem biskupem pokračovalo v jídelně biskupství. Otec biskup hovořil na aktuální témata, mezi něž patří jak majetkové narovnání, tak Rok Eucharistie a také ovšem i Rok víry a další oblasti denního života, se kterými se v životě setkáváme.

Otec biskup nezapomněl poděkovat za službu trvalých jáhnů v diecézi a zaznělo i pěkné povzbuzení do další služby. Závěr pak patřil požehnání.

Přestávka pak dala prostor pro neformální výměnu názorů a zkušeností.

Na závěr celého našeho setkání zazněla předposlední kapitola ze Závěrečného dokumentu Plenárního sněmu katolické církve v ČR,  Život a poslání křesťanů v Církvi a ve světě.

Několik fotografií ze slavnosti i z našeho setkání je k dispozici v galerii fotografií.

Mohlo by se vám líbit...