Setkání v postní době 2014

Setkání trvalých jáhnů se neslo tématem postní doby. To koneckonců naznačil P. Mgr lic. Paweł Pruszyński, SAC ( pallotin, momentálně působící ve farnosti Fulnek) hned na počátku mše svaté. V homilii pak poukázal na základní a hlavní myšlenku postní doby: obrácení, nebo tak jinak „metanoia“, což ihned vysvětlil. „Toto slovo obyčejně překládáme jako obrácení, ale hlubší význam spočívá ve změně smýšlení. Meta-noia, tj. hlubší noesis – hlubší poznání vlastního života, nový pohled na vlastní život.“ Co říkáte? Nestojí to za přemýšlení?

Setkání pak setkání pokračovalo zamyšlením nad exhortací papeže Františka Evangelii Gaudii, které zprostředkoval spolubratr Jaromír Bok. A bylo vidět, že nabídnuté myšlenky oslovily, protože se rozpoutala natolik diskuse dlouhá diskuse, že bylo nutné je záměrně ukončit, abychom se dostali k hlavnímu programu otce Pawła Pruszyńského, SAC: Bůh svaté Faustyny.

Obsahem vstupu otce Pawła bylo přiblížení života sv. Faustyny Kowalské a poselství, které jejím prostřednictvím předal Ježíš Kristus lidstvu. Měli jsme tak možnost podrobněji se seznámit s jednotlivými elementy úcty Božího Milosrdenství.

Poznatků a podnětů bylo hodně. Stačí jen jedno jediné: uvést je do své životní praxe  🙂

Díky otče za přednášku!

… a nezapomeňte: další setkání bude 17. 5. 2014.

Mohlo by se vám líbit...