Adventní setkání s otcem biskupem

Také se vám zdá, že letošní rok utekl nějak rychle? Ano, je to tak! Už opět je tady advent. Advent, a s ním i tradiční setkání trvalých diakonů ostravsko-opavské diecéze s diecézním biskupem Františkem.

Tato setkání jsou vždy velmi příjemná, neformální a otevřená. Začali jsme – jak jinak – mší svatou. Po mši svaté jsme si hned na počátku připomenuli kulaté osobní výročí Mgr. Aleše Ligockého, moderátora trvalých jahnů. Společně jsme popřáli naše „Živijó“ a hodně Božího požehnání. Pak se rozvinula společná diskuse o tématech, které vnímáme jako témata palčivá, zajímavá a někdy i rozporuplná. A tak jsme se dotkli tématu církevních restitucí, současné politiky, liturgických úkonů, úcty k Bohu a samozřejmě i tématu služby jáhnů ve společnosti a také v církvi.

Nakonec zaznělo poděkování otce biskupa za práci a službu nás, trvalých jáhnů pro církev a diecézi. Před rozloučením nám pak otec biskup popřál požehnané prožití adventu i vánočních svátků a vše uzavřel svým požehnáním.

Po nezbytné krátké přestávce nás obohatil spolubratr Bruno Borski o myšlenky z textu Evangelii Gaudium. Závěr pak patřil rozpravě nad daným tématem.

Několik fotografií, aby se nazapomnělo je níže…

V lednu nezapomeňte vyslat své manželky na setkání! Uskuteční se 24. 1. 2015.

Mohlo by se vám líbit...