Setkání ve znamení Dnů víry

Setkání nás – trvalých diakonů ostravsko-opavské diecéze – proběhlo v období vrcholící postní doby. Mši svatou, kterou slavil otec Vít Zatloukal, naše setkání začalo. V homilii otec Vít ukázal, že mnohé problémy jsou staré jako lidstvo samo. Především naše lidské slabosti, „vyjeté“ koleje, neochota něco ve svém životě změnit a podobně…
Po mši svaté a po několika úvodních informacích zazněla část Evangelii Gaudium – a zcela nečekaně se rozběhla diskuse k tématu úryvku, totiž k duchovnímu doprovázení. Bylo vidět, že se jedná o téma vskutku živé.
Hlavní téma dne ovšem bylo jiné: Městská misie – dny víry. Otec Vít na počátku uvedl trochu historie Dnů víry ve světě a především v Evropě. A ovšemže také o historii toho, jak vznikal program Dnů víry v naší diecézi. Jaké byly motivace, návrhy, jak začít, co udělat, co určitě ne a jak vše prakticky zorganizovat.
Bylo velmi, velmi zajímavé nahlédnout pod pokličku toho, jak se taková akce rodí. Jaké přináší problém, jak jeden každý z nás může „naše“ Dny víry podpořit, čím se můžeme sami angažovat.
A jaké výsledky Dny víry přinesou? To záleží také na každém z nás…
Pro úplnost: web Dnů víry.

Mohlo by se vám líbit...