Apoštolát a evangelizace mezi Romy

Středisko Don Bosko v Havířově chce, aby děti ze sociálně slabších rodin měly co největší vyžití. Jen tak se dá předcházet dalším problémům v dospívání. Proto na zahradě nyní postavili dětem hřiště.
Kdyby nebylo Církevní středisko Don Bosko v Havířově, stovky dětí ve vyloučené lokalitě na Šumbarku by se zřejmě toulaly po ulicích. Ve středisku Maják se dětem věnují každý den. Pomáhají jim s úkoly do školy, hrají hry a řeší i různé problémy. V lokalitě ale chybělo mládeži hřiště.
“Jelikož potřebujeme plochu, na které se bude hrát, na které se bude cvičit, tancovat, tak jsme s pomocí dobrodinců vybudovali toto hřiště. Myslím, že je výborné a bude sloužit každý den podle toho, když bude počasí, každý den na tom hřišti budeme,” uvedl ředitel střediska Jindřich Honěk.
Slavnostního otevření se zúčastnily nejen děti, ale také jejich rodiče. Práce střediska a zejména pak ředitele si cení i magistrát.
“Je fajn, že se nestará jen o střediska, která jsou v jiných částech města, ale hřiště vybudovali na Šumbarku, kde ty děti by jinak bezprizorně běhal kolem baráku a nedělaly vůbec nic. A tady tím programem, který nám dneska ukázali, tak jde vidět, že spousta dětí toho využívá,” řekla náměstkyně primátorky Alena Zedníková (ČSSD).
“Je to tady dobré. Budeme hrát soutěže, budeme si tady kreslit na pusu,” chválili nové hřiště děti.
Středisko by chtělo pro děti na velké zahradě postavit ještě workoutové hřiště, pro ty menší pak třeba pískoviště.
Celá zpráva byla uvedena v TV Polar.

Mohlo by se vám líbit...