Děti z vyloučených lokalit mohou mít pěkné prázdniny

Kdyby nebylo v Havířově středisko Don Bosko, mnoho dětí by o prázdninách nemělo žádné vyžití. Rodiče z vyloučených lokalit nemají na dovolenou peníze. Proto je o příměstské tábory velký zájem.
V Havířově v městské části Šumbark žije mnoho rodin, které mají, jak se říká, hluboko do kapsy a nemohou dětem dopřát o prázdninách dovolenou třeba u moře. Právě těmto rodinám pomáhá Středisko volného času Don Bosko, které pro ně připravilo příměstské tábory.
“Ve vyloučených lokalitách Šumbark, stará trojka, Prostřední Suchá jsou zdarma nebo za symbolickou částku. O děti je postaráno od rána až do odpoledne, kdy jsou rodiče v práci. Mají oběd, mají svačinku a nechceme, aby byly děti na ulici,” uvedl ředitel SVČ Don Bosko Havířov Jindřich Honěk.
“Kdyby tady Maják nebyl, tak by jsme se celý den nudili. Nevím co bych dělal, ale jsme rádi, že jsme v Majáku, že tu něco je. Vážíme si toho,” řekl jeden z chlapců.
Don Bosko nemá střediska jen ve vyloučených lokalitách, ale i v centru města, kde je o tábory také zájem. Kromě her se děti učí i v sebeobraně. Společně jezdí také na výlety. Celkově se ve střediscích během prázdnin vystřídá téměř 500 dětí.
Zpráva z TV Polar je také k dispozici.

Mohlo by se vám líbit...